Tekstil boya-apre tesislerinde kurutma ve apre işlemlerini yapmak için kullanılan makinedir. Gergili kurutma makineleri olarak bilinen ramözler, kumaşların makine içerisinde enine bir şekilde iğne ya da paletler tarafından kenarlarından tutturulduğu, bir çift yürüyen zincirle kumaşın hareketinin sağlandığı ve bu esnada kumaşa sıcak havanın gönderildiği kurutma makineleridir. Ramözlerde kumaşa istenilen en ve boy ayarı verilebilmekte, kumaştaki kırışıklıklar giderilebilmekte ve kumaş kenarındaki tutucular dışında hiçbir yere değmeden kumaş geçişi sağlanabilmektedir.
Kurutma, fikse, apreleme (tutuşmazlık, su geçirmezlik, yumuşaklık) gibi terbiye işlemleri yapılmaktadır.
Makine genel hatlarıyla; Giriş, Fular, Kolalama, Zincir, Isıtma Sistemi (Brülör), En Açma, Baca ve Filtre, Kenar Kurutma ve Kesme, Soğutma, Pastal Kısımlarından oluşur.
Giriş Kısmı: Bu kısımda bulunan açıcılar ve ortalayıcı sayesinde kumaşın düzgün bir şekilde makineye girişi sağlanır.
Fular Kısmı: Bu kısımda kumaşa yanmazlık sağlayan kimyasallar uygulanır.
Kolalama Kısmı: Kumaşın kenarlarına kola uygulanır. Bu sayede kumaşın kenarları sabitlenir.
Zincir Kısmı: Sonsuz uzunlukta olan zincirler sayesinde kumaşın makine içerisinde başka bir yere temas etmeden ilerlemesi sağlanır.
Isıtma Kısmı (Brülör): Bu işlem ile kumaşın kurutulması ve fiksajın yapılması sağlanır.
En Açma Kısmı: Kumaşın eninin istenilen ölçüye getirilmesini sağlayan kısımdır.
Baca ve Filtre Kısmı: Isıtma işlemi sırasında uygulanan havanın etkisiyle kumaştan ayrılan toz ve kumaş uçuntularını atmaya yarayan kısımdır.
Kenar Kurutma ve Kesme Kısmı: Kenarları kolalanmış kumaşın kenarlarının kurutulması ve düzgün kenarlar elde etmek için kesilmesi için kullanılan kısımdır.
Soğutma Kısmı: Isıl işlem gören kumaşın soğutma bandı yardımıyla soğutulmasını sağlayan kısımdır. Bu kısımda bulunan açıcılar sayesinde kumaşın pastala kırışıksız ve düzgün girmesi sağlanır.
Pastal Sallama Kısmı: Pastal sallama diye tabir edilen mekanizma ile arabalara alınarak ya paketlenirler ya da başka bir işlem görmek amacıyla diğer bölümlere gönderilirler.
Yazılım Avantajları
Kullanılan Ürünler
ÜRÜN SEÇİMİ